Search

Kellan Lutz (Grający Emmetta Cullena) - życiorys

Kwiecień 30th, 2010 przez kasiadoj

Kellan Lutz
Data i miejsce urodzenia
15 marca 1985 r.
Dickinson w stanie Dakota Północna , USA
Lata aktywności
1999 - nadal
Strona domowa
Profil w bazie IMDb
Profil w bazie Filmweb.pl
Kellan Christopher Lutz (ur. 15 marca 1985 r. w Dickinson ) - amerykański aktor filmowy i telewizyjny .
Od trzynastego do czternastego roku życia pracował jako model . Po ukończeniu szkoły średniej, wyjechał do Kalifornii, aby studiować na Uniwersytecie Chapmana na wydziale chemicznym.
Występował w głównej roli w serialu telewizyjnym The Comeback oraz w mniejszych rolach w serialach Moda na sukces , Kryminalne zagadki Nowego Jorku , Sześć stóp pod ziemią i Herosi . Grał w filmach Stick It, Akceptowana i Prom Night. Ponadto pojawił się w 2007 w teledysku Hilary Duff With Love, a w 2008 w teledysku Hinder Without you, w roku 2009 wystąpił w teledysku Ashley Tisdale It’s Alright, It’s ok oraz w teledysku Demi Lovato Here we go again. W tym samym roku ukazał się także w mini serialu Generation Kill, stworzonym na postawie książki Evana Wrighta . Zagrał Emmetta Cullena w filmowej adaptacji książki Twilight (Zmierzch) autorki Stephenie Meyer .
Filmografia
* 2010: Saga “Zmierzch”: Zaćmienie jako Emmett Cullen
* 2010: Koszmar z ulicy Wiązów jako Dean
* 2009: Saga “Zmierzch”: Księżyc w nowiu jako Emmett Cullen
* 2008: Deep Winter jako Mark Rider
* 2008: Zmierzch jako Emmett Cullen
* 2008: Bal maturalny jako Rick Leland
* 2008-2009: 90210 jako George Evans (gościnnie)
* 2008: Generation Kill: Czas wojny jako Jason Lilley
* 2007: Ghosts of Goldfield jako Chad
* 2006: Spadaj! jako Frank
* 2006: Przyjęty jako Dwayne
* 2007: Herosi jako Andy (gościnnie)
* 2005: Sześć stóp pod ziemią jako Critter
* 2005: Summerland jako Fordie (gościnnie)
* 2005: The Comeback jako Chris (gościnnie)
* 2004: Moda na sukces jako Rob (gościnnie)
* 2005: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku jako Alex Hopper (gościnnie)

Posted in Życiorysy |



One Response to “Kellan Lutz (Grający Emmetta Cullena) - życiorys”

  1.   *ala95 Says:

    Też ciekawy życiorys on ma.

Leave a Reply